Witlofschotel met gehaktballetjes
bewaar
bewaar

Witlofschotel met gehaktballetjes

Variatie op de witlofschotel met ham en kaas: met Zweedse gehaktballetjes

15 min. bereiden / 40 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de witlof in reepjes. Klop het ei los met de mix voor witlof en het water.

Verhit de boter in de hapjespan en bak de gehaktballetjes in 3 min. bruin aan. Neem met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bord. Fruit de ui 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de witlof toe en bak 3 min. mee. Vet ondertussen de ovenschaal in met wat boter.

Schep de gehaktballetjes en witlof in de ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes en vervolgens de witlofmix erover. Bak de witlofschotel in de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

bereidingstipJe kunt de witlofschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de schotel afgedekt met aluminiumfolie voor serveren ca. 30 min. in de oven op 150 °C.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Witlofschotel met gehaktballetjes

Variatie op de witlofschotel met ham en kaas: met Zweedse gehaktballetjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig