Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
Kaas en peer zijn de beste vrienden in dit hartig-zoete nagerecht.
Aan de slag
Schil de peren en halveer ze. Haal met een theelepel of meloenbolletjeslepel het klokhuis uit elke helft.Verwarm de wijn in een pan en voeg de peren toe. Pocheer ze 15 min. tegen de kook aan.
Verwarm de ovengrill voor. Schep de peren uit het vocht en leg ze in de ovenschaal. Vul de halve peren met de gorgonzola. Druppel er wat honing over. Zet de peren een paar min. onder de grill, tot de kaas begint te smelten, maar niet te veel kleurt. Strooi eventueel wat verse tijm over de peren. Serveer direct. Bon appétit!
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
Instructievideo - 01:43 min.
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
Kaas en peer zijn de beste vrienden in dit hartig-zoete nagerecht.
nagerecht
null personen
295 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Schil de peren en halveer ze. Haal met een theelepel of meloenbolletjeslepel het klokhuis uit elke helft.Verwarm de wijn in een pan en voeg de peren toe. Pocheer ze 15 min. tegen de kook aan.
Verwarm de ovengrill voor. Schep de peren uit het vocht en leg ze in de ovenschaal. Vul de halve peren met de gorgonzola. Druppel er wat honing over. Zet de peren een paar min. onder de grill, tot de kaas begint te smelten, maar niet te veel kleurt. Strooi eventueel wat verse tijm over de peren. Serveer direct. Bon appétit!
bewaartip:
serveertip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 Conference handperen
750 ml droge witte wijn
100 g gorgonzola piccante 48+
1 el Spaanse tijmhoning
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)