Zoeteaardappelgratin met bosui
bewaar
bewaar

Zoeteaardappelgratin met bosui

Héél veel smaak: met bosui, rode peper en Parmezaanse kaas.

10 min. bereiden / 35 min. oventijd

pittig

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in de keukenmachine in flinterdunne plakjes. Snijd ook de bosuitjes in de keukenmachine in dunne plakjes. Verwijder de steelaanzet van de peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes.

Schep de aardappelplakjes om met de bosui, rode peper, kaas, slagroom en het zout. Vet de ovenschaal in. Doe in de ovenschaal en druk licht aan. Bak de gratin ca. 35 min. in de oven. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

bewaartipJe kunt de gratin 1 dag van tevoren maken. Laat helemaal afkoelen, snijd in porties en bewaar in de koelkast. Verwarm in 20 min. in een voorverwarmde oven van 170 °C.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zoeteaardappelgratin met bosui

Héél veel smaak: met bosui, rode peper en Parmezaanse kaas.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig