Zoeteaardappelgratin met bosui
Héél veel smaak: met bosui, rode peper en Parmezaanse kaas.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in de keukenmachine in flinterdunne plakjes. Snijd ook de bosuitjes in de keukenmachine in dunne plakjes. Verwijder de steelaanzet van de peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes.
Schep de aardappelplakjes om met de bosui, rode peper, kaas, slagroom en het zout. Vet de ovenschaal in. Doe in de ovenschaal en druk licht aan. Bak de gratin ca. 35 min. in de oven. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Zoeteaardappelgratin met bosui
Héél veel smaak: met bosui, rode peper en Parmezaanse kaas.
bijgerecht
null personen
500 kcal
10 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in de keukenmachine in flinterdunne plakjes. Snijd ook de bosuitjes in de keukenmachine in dunne plakjes. Verwijder de steelaanzet van de peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes.
Schep de aardappelplakjes om met de bosui, rode peper, kaas, slagroom en het zout. Vet de ovenschaal in. Doe in de ovenschaal en druk licht aan. Bak de gratin ca. 35 min. in de oven. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg zoete aardappel
3 bosuien
1 rode peper
100 g Parmigiano Reggiano
250 ml verse slagroom
1 tl zout
2 g boter om in te vetten
Dit heb je nodig
keukenmachine
ovenschaal (25 x 15 cm)