Biryani met gemengde groenten
Aan de slag
In kom rijst ca. 15 minuten laten weken in ruim koud water en in vergiet laten uitlekken. In kopje yoghurt met 3 à 4 eetlepels water verdunnen. Groenten schoonmaken. Bloemkool in kleine roosjes verdelen. Sperziebonen, paprika en tomaat in stukjes snijden. Pepers in reepjes snijden. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Stukje gember schillen en fijnhakken. Koriander fijnhakken.
In braadpan 1 eetlepel olie verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Rest van olie toevoegen. Komijn, knoflook en gember erdoor scheppen en ca. 30 seconden bakken. Dan kurkema, chilipoeder en zout erdoor roeren en alles nog ca. 1 minuut bakken. Bloemkool, sperziebonen, paprika, champignons, tomaat, doperwten en pepers erdoor scheppen en afgedekt in ca. 10 minuten beetgaar stoven. Onafgedekt nog ca. 5 minuten verwarmen en vocht laten verdampen, zodat vrij droge curry ontstaat. Snufje nootmuskaat, slagroom en helft van koriander erdoor roeren.Intussen in pan 1 liter water met kruidnagels, kaneelstokje, laurierblaadjes en kardemom aan de kook brengen. Rijst toevoegen en op hoog vuur ca. 2 minuten koken. Rijst afgieten en overdoen op bord. Specerijen verwijderen en rijst in 3 gelijke porties verdelen. In pan 1 portie rijst over bodem verdelen. Helft van groentecurry erop scheppen. Hierover weer laag rijst en laag groente verdelen. Afdekken met laatste laag rijst. Rest van koriander erover strooien en yoghurtmengsel erover schenken. Afgedekt in ca. 25 minuten zachtjes (op vlamverdeler) gaar koken. Serveren met bijvoorbeeld gemarineerde jumbogarnalen of lamsvlees.
Biryani met gemengde groenten
hoofdgerecht
null personen
325 kcal
80 min. bereiden
Aan de slag
In kom rijst ca. 15 minuten laten weken in ruim koud water en in vergiet laten uitlekken. In kopje yoghurt met 3 à 4 eetlepels water verdunnen. Groenten schoonmaken. Bloemkool in kleine roosjes verdelen. Sperziebonen, paprika en tomaat in stukjes snijden. Pepers in reepjes snijden. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Stukje gember schillen en fijnhakken. Koriander fijnhakken.
In braadpan 1 eetlepel olie verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Rest van olie toevoegen. Komijn, knoflook en gember erdoor scheppen en ca. 30 seconden bakken. Dan kurkema, chilipoeder en zout erdoor roeren en alles nog ca. 1 minuut bakken. Bloemkool, sperziebonen, paprika, champignons, tomaat, doperwten en pepers erdoor scheppen en afgedekt in ca. 10 minuten beetgaar stoven. Onafgedekt nog ca. 5 minuten verwarmen en vocht laten verdampen, zodat vrij droge curry ontstaat. Snufje nootmuskaat, slagroom en helft van koriander erdoor roeren.Intussen in pan 1 liter water met kruidnagels, kaneelstokje, laurierblaadjes en kardemom aan de kook brengen. Rijst toevoegen en op hoog vuur ca. 2 minuten koken. Rijst afgieten en overdoen op bord. Specerijen verwijderen en rijst in 3 gelijke porties verdelen. In pan 1 portie rijst over bodem verdelen. Helft van groentecurry erop scheppen. Hierover weer laag rijst en laag groente verdelen. Afdekken met laatste laag rijst. Rest van koriander erover strooien en yoghurtmengsel erover schenken. Afgedekt in ca. 25 minuten zachtjes (op vlamverdeler) gaar koken. Serveren met bijvoorbeeld gemarineerde jumbogarnalen of lamsvlees.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
225 g basmatirijst
2 eetlepels yoghurt
100 g bloemkool
75 g sperziebonen
1 rode paprika
1 tomaat
2 rode pepers
75 g champignons
1 grote ui
3 teentjes knoflook
1 stuk verse gemberwortel
1 zakje verse koriander
3 eetlepels olie
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel koenjit
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel zout
50 g doperwten (diepvries)
0 nootmuskaat
1 eetlepel slagroom
3 kruidnagels
1 kaneelstokje
3 laurierblaadjes
1 theelepel gemalen kardemomfruit