Sinterklaaskoekjes
Ze zien er niet alleen uit als cadeautjes, zo smaken ze ook. Kruidig en zoet. Dank u Sinterklaas!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bloem, suiker, gemberpoeder, bakpoeder en zout in een kom. Meng met vingertoppen blokjes boter erdoor totdat een kruimelig mengsel ontstaat.
Splits het ei. Roer eidooier en honing door het mengsel. Kneed met de hand tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van een 1/2 cm dik. Snijd er vierkante en rechthoekige vormpjes uit en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak in het midden van de oven in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Laat in 1 uur afkoelen. Versier de koekjes door er met de schrijfstiften linten en strikken op te tekenen.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Sinterklaaskoekjes
Ze zien er niet alleen uit als cadeautjes, zo smaken ze ook. Kruidig en zoet. Dank u Sinterklaas!
null porties
90 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bloem, suiker, gemberpoeder, bakpoeder en zout in een kom. Meng met vingertoppen blokjes boter erdoor totdat een kruimelig mengsel ontstaat.
Splits het ei. Roer eidooier en honing door het mengsel. Kneed met de hand tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van een 1/2 cm dik. Snijd er vierkante en rechthoekige vormpjes uit en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak in het midden van de oven in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Laat in 1 uur afkoelen. Versier de koekjes door er met de schrijfstiften linten en strikken op te tekenen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 mespunt zout
½ tl bakpoeder
1 el gemberpoeder (djahé)
80 g lichtbruine basterdsuiker
185 g patenttarwebloem
70 g ongezouten roomboter
2 el bloemenhoning
1 middelgroot ei
1 doosje schrijfstiften
Dit heb je nodig
deegroller
bakpapier