Spaghetti limone
Aan de slag
Citroen onder stromend water schoonboenen. Met dunschiller brede repen van citroenschil halen. Citroenschil en worst in pan doen, 5 dl water erbij schenken en aan de kook brengen. Op matig vuur worst in ca. 20 minuten gaar laten worden. Worst uit pan nemen en laten afkoelen. Kookvocht bewaren.
Champignons met keukenpapier schoonvegen en in vieren snijden. Citroen uitpersen. Worsten in lengte halveren en in plakken snijden. Peterselieblad grof hakken. Bieslook in stukjes van ca. 1 cm knippen. Spaghetti in ca. 8 minuten beetgaar koken in ruim water met zout. Daarna afgieten.
In koekenpan boter smelten, bloem in één keer toevoegen en ca. 2 minuten al roerend meebakken. Kookvocht en citroensap in pan schenken. Roeren tot gladde, dunne saus ontstaat. Vuur laag draaien, champignons door saus roeren en in ca. 5 minuten gaar laten worden. Worstplakjes en slagroom door saus roeren en even meewarmen. Saus op smaak brengen met weinig zout en peper.
Spaghetti over vier borden verdelen. Saus op pasta scheppen, royaal bestrooien met verse kruiden. Serveren met tomatensalade.
Spaghetti limone
hoofdgerecht
null personen
915 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Citroen onder stromend water schoonboenen. Met dunschiller brede repen van citroenschil halen. Citroenschil en worst in pan doen, 5 dl water erbij schenken en aan de kook brengen. Op matig vuur worst in ca. 20 minuten gaar laten worden. Worst uit pan nemen en laten afkoelen. Kookvocht bewaren.
Champignons met keukenpapier schoonvegen en in vieren snijden. Citroen uitpersen. Worsten in lengte halveren en in plakken snijden. Peterselieblad grof hakken. Bieslook in stukjes van ca. 1 cm knippen. Spaghetti in ca. 8 minuten beetgaar koken in ruim water met zout. Daarna afgieten.
In koekenpan boter smelten, bloem in één keer toevoegen en ca. 2 minuten al roerend meebakken. Kookvocht en citroensap in pan schenken. Roeren tot gladde, dunne saus ontstaat. Vuur laag draaien, champignons door saus roeren en in ca. 5 minuten gaar laten worden. Worstplakjes en slagroom door saus roeren en even meewarmen. Saus op smaak brengen met weinig zout en peper.
Spaghetti over vier borden verdelen. Saus op pasta scheppen, royaal bestrooien met verse kruiden. Serveren met tomatensalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
4 braadworst
250 g champignons
½ zakje verse peterselie
½ zakje verse bieslook
500 g spaghetti
0 zout
50 g boter
50 g bloem
0 peper
100 ml slagroom