KITKAT-M&M-taart
Een feestje om te zien, deze chocotaart. En een nóg groter feest om op te eten!
35 min. bereiden / 45 min. oventijd / 1 uur 30 min. wachten
10 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere pan of kom in, die het water niet mag raken. Hak de chocolade grof en laat met de melk in pan of kom smelten (au bain-marie). Laat 5 min afkoelen.
Klop ondertussen in een ruime kom de boter, suiker en een mespunt zout met een mixer tot een luchtige, witte massa. Dit duurt 5 min. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen. Spatel het chocolademengsel door het beslag. Zeef het meel boven het beslag en spatel het er voorzichtig door. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Controleer na 30 min. op gaarheid met een satéprikker. Laat de taart op een rooster 1 uur en 30 min. afkoelen.
Verwijder de vorm en snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk 1 helft met 1 beker chocolademousse. Leg de andere helft er omgekeerd (voorzichtig) op en bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met de rest van de chocolademousse. Breek de KITKAT’s doormidden en zet ze rechtop rondom de taart. Strik het lint om de taart. Bestrooi de bovenkant met de M&M's.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
KITKAT-M&M-taart
Een feestje om te zien, deze chocotaart. En een nóg groter feest om op te eten!
null porties
650 kcal
35 min. bereiden
90 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere pan of kom in, die het water niet mag raken. Hak de chocolade grof en laat met de melk in pan of kom smelten (au bain-marie). Laat 5 min afkoelen.
Klop ondertussen in een ruime kom de boter, suiker en een mespunt zout met een mixer tot een luchtige, witte massa. Dit duurt 5 min. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen. Spatel het chocolademengsel door het beslag. Zeef het meel boven het beslag en spatel het er voorzichtig door. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Controleer na 30 min. op gaarheid met een satéprikker. Laat de taart op een rooster 1 uur en 30 min. afkoelen.
Verwijder de vorm en snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk 1 helft met 1 beker chocolademousse. Leg de andere helft er omgekeerd (voorzichtig) op en bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met de rest van de chocolademousse. Breek de KITKAT’s doormidden en zet ze rechtop rondom de taart. Strik het lint om de taart. Bestrooi de bovenkant met de M&M's.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 ml volle melk
180 g chocolade extra puur 72%
1 mespunt zout
175 g witte basterdsuiker
200 g ongezouten roomboter
3 middelgrote eieren
200 g zelfrijzend bakmeel
400 g chocolademousse
325 g Kitkat mini's
210 g M&M's crispy
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (Ø 18 cm)
satéprikker
feestelijk lint