Affogato met walnoten (ijs met warme espresso)
Affogato is Italiaans voor verdronken. Dit recept kom je in Italië tegen op heel veel menukaarten, in deze versie voegen we nog walnoten toe voor een extra bite.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 2 min. Schud af en toe zodat de noten gelijkmatig roosteren. Bestrooi de noten met de suiker en laat deze in 1 min. op middelhoog vuur karamelliseren. Laat 15 min. afkoelen op een bord. Hak grof.
Verdeel het vanille-ijs over 4 kommetjes of ijscoupes. Schenk de koffie erbij, besprenkel met de honing en garneer met de walnoten. Serveer direct.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Affogato met walnoten (ijs met warme espresso)
Affogato is Italiaans voor verdronken. Dit recept kom je in Italië tegen op heel veel menukaarten, in deze versie voegen we nog walnoten toe voor een extra bite.
nagerecht
null personen
175 kcal
10 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 2 min. Schud af en toe zodat de noten gelijkmatig roosteren. Bestrooi de noten met de suiker en laat deze in 1 min. op middelhoog vuur karamelliseren. Laat 15 min. afkoelen op een bord. Hak grof.
Verdeel het vanille-ijs over 4 kommetjes of ijscoupes. Schenk de koffie erbij, besprenkel met de honing en garneer met de walnoten. Serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
20 g ongebrande walnoten
2 el kristalsuiker
4 bolletjes vanille-ijs
200 ml hete, sterke espressokoffie
4 tl vloeibare honing