Deeg voor quiche en hartige taart - basisrecept
Aan de slag
Snijd de roomboter in blokjes en leg 10 min. in de vriezer. Doe de bloem met het zout in de keukenmachine en meng kort. Voeg de blokjes koude boter toe en mix met korte pulsen tot een fijn, kruimelig deeg. Blijf het kruimelige deeg in korte pulsen mixen en schenk ondertussen het ijswater erbij. Stop zodra je een samenhangend deeg hebt. Vorm met koude handen een bal van het deeg en verpak in vershoudfolie. Laat minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
Haal het deeg uit de koelkast en laat in 5-10 min. op temperatuur komen op het werkblad.
Bestuif de deegroller met bloem en rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap van Ø 32 cm. Bekleed de quichevorm met het deeg, laat 2 cm van het deeg overhangen. Snijd eventueel overtollig deeg af. Prik met een vork gaatjes in de bodem, om te voorkomen dat de bodem te veel gaat rijzen. De quichebodem is nu klaar voor verdere bereiding.
Quiche maken
Instructievideo - 00:44 min.
Deeg voor quiche en hartige taart - basisrecept
null personen
535 kcal
20 min. bereiden
80 min. wachten
Aan de slag
Snijd de roomboter in blokjes en leg 10 min. in de vriezer. Doe de bloem met het zout in de keukenmachine en meng kort. Voeg de blokjes koude boter toe en mix met korte pulsen tot een fijn, kruimelig deeg. Blijf het kruimelige deeg in korte pulsen mixen en schenk ondertussen het ijswater erbij. Stop zodra je een samenhangend deeg hebt. Vorm met koude handen een bal van het deeg en verpak in vershoudfolie. Laat minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
Haal het deeg uit de koelkast en laat in 5-10 min. op temperatuur komen op het werkblad.
Bestuif de deegroller met bloem en rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap van Ø 32 cm. Bekleed de quichevorm met het deeg, laat 2 cm van het deeg overhangen. Snijd eventueel overtollig deeg af. Prik met een vork gaatjes in de bodem, om te voorkomen dat de bodem te veel gaat rijzen. De quichebodem is nu klaar voor verdere bereiding.
bereidingstip:
bereidingstip:
variatietip:
achtergrondinfo:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
170 g ongezouten roomboter
250 g tarwebloem
½ tl zout
50 ml ijskoud water
Dit heb je nodig
keukenmachine
vershoudfolie
deegroller
quichevorm (Ø 24 cm, ingevet)