Knapperige salade
Aan de slag
Rasp de appel, ui, courgette en kool op de grove rasp van uw keukenmachine (of met de hand) en doe alles in een kom. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de rode peper fijn en voeg toe.
Boen de citroen schoon en pers het sap eruit. Snijd augurk fijn en meng yoghurt, augurk en mosterd met een beetje citroensap en flinke snuf peper. Meng dit met de geraspte groenten, olijfolie en het merendeel van de peterselie tot een heerlijk romig mengsel. Hak of stamp in een vijzel de pinda's in kleine stukken. Strooi rest van de peterselie en pinda's over de salade voor een lekkere bite.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Knapperige salade
null personen
255 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de appel, ui, courgette en kool op de grove rasp van uw keukenmachine (of met de hand) en doe alles in een kom. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de rode peper fijn en voeg toe.
Boen de citroen schoon en pers het sap eruit. Snijd augurk fijn en meng yoghurt, augurk en mosterd met een beetje citroensap en flinke snuf peper. Meng dit met de geraspte groenten, olijfolie en het merendeel van de peterselie tot een heerlijk romig mengsel. Hak of stamp in een vijzel de pinda's in kleine stukken. Strooi rest van de peterselie en pinda's over de salade voor een lekkere bite.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 handappels
1 rode ui
1 courgette
¼ witte kool
1 rode peper
1 citroen
4 augurken
6 el yoghurt 0% vet
1 el Zaanse mosterd
3 el extra vergine olijfolie
20 g verse platte peterselie
25 g gezouten pinda's