Gegrilde kipdijfilet met rozemarijn
bewaar
bewaar

Gegrilde kipdijfilet met rozemarijn

30 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Meng 2/3 van de olie met de rozemarijn, knoflook en peper en zout. Halveer de kipdijfilet in de lengte en marineer de kip 10 min. in het mengsel. Draai hem na 5 min. om. Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar in water met zout. Giet af en laat 2 min. uitdampen in de pan. Stamp fijn met de pureestamper.

Verhit ondertussen de rest van de olie en bak de paprikareepjes 10 min. Laat de gegrilde paprika's uitlekken, vang het vocht op en voeg dit toe aan de gebakken paprika. Snijd de gegrilde paprika's in reepjes, voeg toe en warm nog 2 min. door. Roer de paprika met het vocht door de puree, warm door en breng op smaak met cayennepeper en eventueel zout.

Verwarm ondertussen de grillpan en gril de kip in 10-12 min. bruin en gaar. Serveer de kip op de stamppot.

Puree maken

Instructievideo - 03:22 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde kipdijfilet met rozemarijn

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig