Sinterklaas-is-jarig tiramisu
Hiervoor wil de Sint het warme Spanje wel verlaten!
Aan de slag
Meng de espresso met de brandy en laat afkoelen. Maal de mokkaboontjes in een keukenmachine fijn. Zet apart. Klop de mascarpone, ricotta en de suiker luchtig en schep de vanillevla en de yoghurt erdoor.
Doop de helft van de kruidnoten 1 voor 1 in de afgekoelde koffie tot ze zich volgezogen hebben. Verbrokkel ze boven een schaal en bedek hiermee de bodem.
Bedek de kruidnoten met de helft van het romige mengsel. Spreid met de achterkant van een lepel uit tot een gelijkmatige laag. Bestrooi met de helft van de fijngemalen mokkaboontjes.
Herhaal de vorige stap met de overige ingrediënten zodat u verschillende lagen krijgt. Eindig met een laagje fijngemalen mokkaboontjes. Laat ten minste 1 uur opstijven in de koelkast.
Sinterklaas-is-jarig tiramisu
Hiervoor wil de Sint het warme Spanje wel verlaten!
nagerecht
null personen
370 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Meng de espresso met de brandy en laat afkoelen. Maal de mokkaboontjes in een keukenmachine fijn. Zet apart. Klop de mascarpone, ricotta en de suiker luchtig en schep de vanillevla en de yoghurt erdoor.
Doop de helft van de kruidnoten 1 voor 1 in de afgekoelde koffie tot ze zich volgezogen hebben. Verbrokkel ze boven een schaal en bedek hiermee de bodem.
Bedek de kruidnoten met de helft van het romige mengsel. Spreid met de achterkant van een lepel uit tot een gelijkmatige laag. Bestrooi met de helft van de fijngemalen mokkaboontjes.
Herhaal de vorige stap met de overige ingrediënten zodat u verschillende lagen krijgt. Eindig met een laagje fijngemalen mokkaboontjes. Laat ten minste 1 uur opstijven in de koelkast.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 ml espresso
25 ml brandy
50 g mokkaboontjes
100 g mascarpone
100 g ricotta
50 g kristalsuiker
100 ml vanillevla
120 ml Griekse yoghurt
200 g kruidnoten
Dit heb je nodig
keukenmachine