Gebakken witlof met romige kruidenpuree
Pittig roergebakken met een lik mosterd.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. beetgaar.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in reepjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.
Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de champignons 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het witlof toe en bak 3 min. mee. Schep regelmatig om. Voeg de mosterd en de helft van de slagroom toe. Roer door en zet het vuur laag.
Giet de aardappelen af, laat uitdampen en stamp fijn met de pureestamper. Verwarm ondertussen de rest van de slagroom 2 min. in een steelpan. Klop met een garde door de puree. Voeg de rest van de boter, peterselie en peper en zout toe. Serveer de groenten met de aardappelpuree.
Puree maken
Instructievideo - 03:22 min.
Gebakken witlof met romige kruidenpuree
Pittig roergebakken met een lik mosterd.
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. beetgaar.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in reepjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.
Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de champignons 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het witlof toe en bak 3 min. mee. Schep regelmatig om. Voeg de mosterd en de helft van de slagroom toe. Roer door en zet het vuur laag.
Giet de aardappelen af, laat uitdampen en stamp fijn met de pureestamper. Verwarm ondertussen de rest van de slagroom 2 min. in een steelpan. Klop met een garde door de puree. Voeg de rest van de boter, peterselie en peper en zout toe. Serveer de groenten met de aardappelpuree.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
4 stronken witlof
250 g kastanjechampignons
50 g ongezouten roomboter
1 el Zaanse mosterd
250 ml verse slagroom
10 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
pureestamper