Aardappel-groentecurry
Curry maken kan zo makkelijk zijn: met de boemboe is je gerecht in één klap op smaak.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van 2 cm en kook ze 8 min. in water met zout. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Voeg de sperziebonen en de erwten toe en bak 2 min. mee.
Doe de boemboe erbij en bak 1 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Giet de aardappelen af en leg in de curry. Kook de groentecurry op laag vuur in 20 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken, pel ze en halveer. Schep de curry in kommen en leg de eieren erop.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Aardappel-groentecurry
Curry maken kan zo makkelijk zijn: met de boemboe is je gerecht in één klap op smaak.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van 2 cm en kook ze 8 min. in water met zout. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Voeg de sperziebonen en de erwten toe en bak 2 min. mee.
Doe de boemboe erbij en bak 1 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Giet de aardappelen af en leg in de curry. Kook de groentecurry op laag vuur in 20 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken, pel ze en halveer. Schep de curry in kommen en leg de eieren erop.
combinatietip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen
2 uien
2 el zonnebloemolie
400 g verse sperziebonen
225 g fijne diepvries tuinerwten
100 g boemboe groene curry
400 ml kokosmelk
4 middelgrote eieren