Lauwwarme kriel-artisjoksalade
Aan de slag
Kook de krieltjes in water met zout in 15 min. gaar. Giet af, laat iets afkoelen en halveer ze. Doe in een schaal.
Snijd elk worstje in 4 stukken. Verhit 2 el olie en bak de worst in 5 min. bruin en gaar. Schep de worst bij de krieltjes.
Snijd de artisjokharten in kwarten en voeg samen met de tomaten en het basilicum toe aan de krieltjes.
Rasp de gele schil van de citroen boven de krieltjes en pers de vrucht uit. Besprenkel de salade met 3 el citroensap, 3 el olie en peper en zout. Schep om en serveer lauwwarm.
Vlees braden
Instructievideo - 01:13 min.
Lauwwarme kriel-artisjoksalade
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de krieltjes in water met zout in 15 min. gaar. Giet af, laat iets afkoelen en halveer ze. Doe in een schaal.
Snijd elk worstje in 4 stukken. Verhit 2 el olie en bak de worst in 5 min. bruin en gaar. Schep de worst bij de krieltjes.
Snijd de artisjokharten in kwarten en voeg samen met de tomaten en het basilicum toe aan de krieltjes.
Rasp de gele schil van de citroen boven de krieltjes en pers de vrucht uit. Besprenkel de salade met 3 el citroensap, 3 el olie en peper en zout. Schep om en serveer lauwwarm.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 zakjes aardappelen
1 schaal Catalaanse worst
5 el olijfolie
1 blik artisjokharten
1 bakje cherry tomaten
1 bakje basilicum
1 citroen