Gesmoorde paksoi met gebakken vis
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gember. Snijd de steel van de paprika. Halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de ene helft van de paprika in reepjes en de andere helft zo fijn mogelijk.
Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de paprikareepjes, gember en de helft van de knoflook 1 min. Voeg de prei toe en roerbak 3 min. Snijd de stronk en het blad van de paksoi. Leg het blad apart. Voeg de stelen toe aan de prei en roerbak 1 min. mee. Voeg de bouillon toe en laat 5 min. smoren met een deksel half op de pan. Voeg het blad toe en laat nog 3 min. smoren.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en roerbak de fijngesneden paprika en de rest van de knoflook 1 min. Verdeel de vis in 4 porties, bestrooi met zout en bak 4 min. mee met de groenten op middelhoog vuur. Keer halverwege. Verdeel de vis en paksoi over 4 borden. Serveer met de rijst.
Vis en vlees bakken
Instructievideo - 00:58 min.
Gesmoorde paksoi met gebakken vis
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gember. Snijd de steel van de paprika. Halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de ene helft van de paprika in reepjes en de andere helft zo fijn mogelijk.
Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de paprikareepjes, gember en de helft van de knoflook 1 min. Voeg de prei toe en roerbak 3 min. Snijd de stronk en het blad van de paksoi. Leg het blad apart. Voeg de stelen toe aan de prei en roerbak 1 min. mee. Voeg de bouillon toe en laat 5 min. smoren met een deksel half op de pan. Voeg het blad toe en laat nog 3 min. smoren.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en roerbak de fijngesneden paprika en de rest van de knoflook 1 min. Verdeel de vis in 4 porties, bestrooi met zout en bak 4 min. mee met de groenten op middelhoog vuur. Keer halverwege. Verdeel de vis en paksoi over 4 borden. Serveer met de rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g pandanrijst
3 cm verse gember
0 zoete puntpaprika
4 el zonnebloemolie
2 tenen knoflook
1 prei
1 struik paksoi
200 ml kippenbouillon
300 g schelvisfilet