Zalm met peperkorst
Aan de slag
Prik met een vork gaatjes in de aardappelen en verpak ze afzonderlijk in magnetronfolie. Pof de aardappelen 10 min. in de magnetron op 800 watt. Laat in de magnetron nog 2 min. in de folie nagaren.
Bestrooi ondertussen de zalm met zout naar smaak. Plet de peperkorrels grof in de vijzel of met de bolle kant van een lepel. Strooi op een bord en duw 1 kant van de zalmfilets erin. Verhit de boter en bak de zalm 6 min., eerst op het peperkorstje. Keer halverwege.
Kook ondertussen de peultjes in 4 min. beetgaar in water met zout. Haal de aardappelen uit de folie, halveer en verdeel over 4 borden. Schep de zure room op de aardappelen en leg de zalm en peultjes erbij.
Zalm
Instructievideo - 03:02 min.
Zalm met peperkorst
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Prik met een vork gaatjes in de aardappelen en verpak ze afzonderlijk in magnetronfolie. Pof de aardappelen 10 min. in de magnetron op 800 watt. Laat in de magnetron nog 2 min. in de folie nagaren.
Bestrooi ondertussen de zalm met zout naar smaak. Plet de peperkorrels grof in de vijzel of met de bolle kant van een lepel. Strooi op een bord en duw 1 kant van de zalmfilets erin. Verhit de boter en bak de zalm 6 min., eerst op het peperkorstje. Keer halverwege.
Kook ondertussen de peultjes in 4 min. beetgaar in water met zout. Haal de aardappelen uit de folie, halveer en verdeel over 4 borden. Schep de zure room op de aardappelen en leg de zalm en peultjes erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 grote iets kruimige aardappelen
2 pakken zalm
2 el zwarte peperkorrels
25 g boter
3 schaaltjes peultjes
1 bekertje zure room
Dit heb je nodig
magnetronfolie, vijzel