Italiaanse puree
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze samen met de knoflook 20 min. in water met zout. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop 10 min. staan.
Hang een bolzeef in een andere pan en wrijf met de bolle kant van een lepel de aardappelen en knoflook erdoor. Verwarm de olie 1 min. en schenk 80 ml ervan bij de aardappel. Voeg de kaas toe en schep om tot een luchtige puree. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de rest van de olie in een kom en roer de olijven en kappertjes erdoor. Schenk over de puree.
Pureren
Instructievideo - 00:51 min.
Italiaanse puree
bijgerecht
null personen
450 kcal
30 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze samen met de knoflook 20 min. in water met zout. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop 10 min. staan.
Hang een bolzeef in een andere pan en wrijf met de bolle kant van een lepel de aardappelen en knoflook erdoor. Verwarm de olie 1 min. en schenk 80 ml ervan bij de aardappel. Voeg de kaas toe en schep om tot een luchtige puree. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de rest van de olie in een kom en roer de olijven en kappertjes erdoor. Schenk over de puree.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg aardappelen
3 tenen knoflook
100 ml olijfolie
30 g Parmezaanse kaas
½ potje groene olijven
1 el kappertjes