Provençaals visstoofpotje
bewaar
bewaar

Provençaals visstoofpotje

30 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 25 min. gaar.

Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan. Fruit de ui 1 min. Voeg de wokgroente toe en roerbak 4 min. Schenk de wijn en tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Leg de kabeljauwfilet ertussen en stoof met de deksel op de pan op middelhoog vuur in 6 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met 2 el olie en 100 ml kookvocht met de pureestamper tot puree. Verdeel de aardappelpuree over 4 diepe borden en schep het visstoofpotje erbij. Lekker met fijngesneden peterselie.

algemeenEten er kinderen mee? Vervang de rode wijn door 100 ml water.

Puree maken

Instructievideo - 03:22 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Provençaals visstoofpotje

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig