Provençaals visstoofpotje
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 25 min. gaar.
Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan. Fruit de ui 1 min. Voeg de wokgroente toe en roerbak 4 min. Schenk de wijn en tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Leg de kabeljauwfilet ertussen en stoof met de deksel op de pan op middelhoog vuur in 6 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met 2 el olie en 100 ml kookvocht met de pureestamper tot puree. Verdeel de aardappelpuree over 4 diepe borden en schep het visstoofpotje erbij. Lekker met fijngesneden peterselie.
Puree maken
Instructievideo - 03:22 min.
Provençaals visstoofpotje
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 25 min. gaar.
Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan. Fruit de ui 1 min. Voeg de wokgroente toe en roerbak 4 min. Schenk de wijn en tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Leg de kabeljauwfilet ertussen en stoof met de deksel op de pan op middelhoog vuur in 6 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met 2 el olie en 100 ml kookvocht met de pureestamper tot puree. Verdeel de aardappelpuree over 4 diepe borden en schep het visstoofpotje erbij. Lekker met fijngesneden peterselie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
4 el olijfolie mild
2 uien
1 zak Provençaalse wokgroente
100 ml rode wijn
1 blik tomatenblokjes
400 g kabeljauwfilet
Dit heb je nodig
pureestamper