Chocolade-pistachebiscotti
Aan de slag
In pan bodempje water aan de kook brengen. Chocolade boven kleine steelpan in stukjes breken en 50 g boter toevoegen. Steelpan in de stoom van pan met net kokend water hangen. Chocolade al roerend laten smelten en goed door boter roeren. Chocolademengsel van pan afnemen en iets laten afkoelen. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Bakplaat invetten met rest van boter. Ei loskloppen. Pistachenoten iets grof hakken. Bakmeel en bakpoeder boven kom zeven. Toevoegen: suiker, griesmeel, citroenrasp, cognac, ei, pistachenoten en iets afgekoelde chocolade. Door elkaar mengen tot zacht deeg. Deeg in 24 balletjes verdelen. Balletjes platdrukken en op bakplaat leggen. Biscotti in midden van oven ca. 25 minuten bakken, tot ze stevig aanvoelen. Uit oven laten afkoelen.
Poedersuiker over bovenkant van biscotti zeven. Biscotti op schaal leggen.
Chocolade-pistachebiscotti
nagerecht
null porties
130 kcal
80 min. bereiden
Aan de slag
In pan bodempje water aan de kook brengen. Chocolade boven kleine steelpan in stukjes breken en 50 g boter toevoegen. Steelpan in de stoom van pan met net kokend water hangen. Chocolade al roerend laten smelten en goed door boter roeren. Chocolademengsel van pan afnemen en iets laten afkoelen. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Bakplaat invetten met rest van boter. Ei loskloppen. Pistachenoten iets grof hakken. Bakmeel en bakpoeder boven kom zeven. Toevoegen: suiker, griesmeel, citroenrasp, cognac, ei, pistachenoten en iets afgekoelde chocolade. Door elkaar mengen tot zacht deeg. Deeg in 24 balletjes verdelen. Balletjes platdrukken en op bakplaat leggen. Biscotti in midden van oven ca. 25 minuten bakken, tot ze stevig aanvoelen. Uit oven laten afkoelen.
Poedersuiker over bovenkant van biscotti zeven. Biscotti op schaal leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
175 g (extra) bittere chocolade
75 g roomboter
1 ei
75 g gepelde pistachenoten
200 g zelfrijzend bakmeel
1½ theelepel bakpoeder
75 g suiker
50 g griesmeel
2 theelepels citroenrasp (potje)
1½ eetlepel cognac of vieux (slijter)
4 eetlepels poedersuiker