Provençaalse tonijnschotel
bewaar
bewaar

Provençaalse tonijnschotel

25 min. bereiden / 25 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen 5 min.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de sperziebonen en tomaat 5 min. Voeg de olijven toe en schep de tonijn erdoor. Breng op smaak met peper en zout en schep in de ingevette ovenschaal.

Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de olie en wat kookvocht met de pureestamper tot puree. Voeg de dille en peper en zout naar smaak toe. Verdeel de puree over de groente en tonijn. Bak in ca. 25 min. in de oven goudbruin.

Pureren

Instructievideo - 00:51 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Provençaalse tonijnschotel

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig