Bramenhangop met pistache
Hollandse hangop tover je met bramen om tot een luxe toetje.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop ondertussen de slagroom stijf met de vanillesuiker en poedersuiker. Spatel de slagroom luchtig door de Hollandse hangop. Roer er kort de bramenjam door, zodat een mooie spiraal ontstaat. Verdeel de helft van de hangop over de glazen. Verdeel er achtereenvolgens de helft van de bramen, de rest van de hangop en dan de andere helft van de bramen over. Garneer met de honing en de pistachenoten.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Bramenhangop met pistache
Hollandse hangop tover je met bramen om tot een luxe toetje.
nagerecht
null personen
360 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop ondertussen de slagroom stijf met de vanillesuiker en poedersuiker. Spatel de slagroom luchtig door de Hollandse hangop. Roer er kort de bramenjam door, zodat een mooie spiraal ontstaat. Verdeel de helft van de hangop over de glazen. Verdeel er achtereenvolgens de helft van de bramen, de rest van de hangop en dan de andere helft van de bramen over. Garneer met de honing en de pistachenoten.
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el ongezouten pistachenoten
125 ml verse slagroom
8 g vanillesuiker
2 el poedersuiker
500 g Hollandse hangop
3 el bramenjam
150 g verse bramen
2 el vloeibare honing