Kipfilet en erwten
Aan de slag
Verhit de helft van de boter en de olie in een koekenpan. Verdeel de kip in 4 stukken, bestrooi met peper en zout en bak in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Voeg na 8 min. de rozemarijn en knoflook toe.
Bak de spekreepjes in een andere pan in ca. 6 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Doe de rest van de boter bij het bakvet en bak de bevroren tuinerwten ca. 4 min. Meng het spek erdoor. Breng op smaak met peper.
Verdeel 4 mooie slabladeren over 4 borden. Snijd de rest in dunne reepjes en schep ze erin. Schep de tuinerwten met spek erin en leg de kip ernaast. Lekker met aardappelpartjes.
Kipfilet en erwten
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de helft van de boter en de olie in een koekenpan. Verdeel de kip in 4 stukken, bestrooi met peper en zout en bak in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Voeg na 8 min. de rozemarijn en knoflook toe.
Bak de spekreepjes in een andere pan in ca. 6 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Doe de rest van de boter bij het bakvet en bak de bevroren tuinerwten ca. 4 min. Meng het spek erdoor. Breng op smaak met peper.
Verdeel 4 mooie slabladeren over 4 borden. Snijd de rest in dunne reepjes en schep ze erin. Schep de tuinerwten met spek erin en leg de kip ernaast. Lekker met aardappelpartjes.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
80 g ongezouten roomboter
1 el traditionele olijfolie
400 g kipfilet
1 gedroogde rozemarijn
1 teen knoflook
200 g magere gerookte spekreepjes
450 fijne diepvries tuinerwten
½ kropsla