Vistartaartjes met mosterdmayo
Aan de slag
Snijd of hak de koolvis met een scherp mes heel fijn of pureer de vis grof in de keukenmachine.
Roer in een kom de maïzena of het aardappelmeel los met de slagroom en voeg naar smaak zout, peper en het sap van 1 partje citroen toe. Klop eerst de eieren goed door het roompapje en meng er vervolgens de vis goed door. Bewaar dit mengsel eventueel tot gebruik in de koelkast.
Meng de mayonaise en de mosterd door elkaar.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en schep met een lepel 8 bergjes van het vismengsel in de pan en druk ze iets plat. Bak de tartaartjes op middelhoog vuur ca. 4 minuten. Keer de tartaartjes en bak de andere kant 4 minuten.
Verdeel de tartaartjes over 4 borden en schep er een lepel mosterdmayo op. Leg er een part citroen naast. Lekker met frites en een salade.
Vistartaartjes met mosterdmayo
hoofdgerecht
null personen
295 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd of hak de koolvis met een scherp mes heel fijn of pureer de vis grof in de keukenmachine.
Roer in een kom de maïzena of het aardappelmeel los met de slagroom en voeg naar smaak zout, peper en het sap van 1 partje citroen toe. Klop eerst de eieren goed door het roompapje en meng er vervolgens de vis goed door. Bewaar dit mengsel eventueel tot gebruik in de koelkast.
Meng de mayonaise en de mosterd door elkaar.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en schep met een lepel 8 bergjes van het vismengsel in de pan en druk ze iets plat. Bak de tartaartjes op middelhoog vuur ca. 4 minuten. Keer de tartaartjes en bak de andere kant 4 minuten.
Verdeel de tartaartjes over 4 borden en schep er een lepel mosterdmayo op. Leg er een part citroen naast. Lekker met frites en een salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g koolvis
1 el maizena
50 ml slagroom
1 citroen
2 eieren
4 el halfvolle mayonaise
1 el Zaanse mosterd
3 el zonnebloemolie