Aardbeien in wijn
Aan de slag
Doe de kristalsuiker in een steelpan en voeg de helft van de prosecco toe. Breng aan de kook en laat vervolgens op laag vuur in ca. 6 min. inkoken tot het mengsel stroperig is. Roer de rest van de prosecco erdoor.
Maak ondertussen de aardbeien schoon. Schenk de proseccosiroop over de aardbeien en laat 30 min. marineren.
Klop de slagroom met de poedersuiker lobbig. Snijd vlak voor serveren de muntblaadjes in reepjes en voeg toe aan de aardbeien. Verdeel de aardbeien met wat marinade over 8 mooie glazen en serveer met de slagroom.
Aardbeien in wijn
nagerecht
null personen
240 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Doe de kristalsuiker in een steelpan en voeg de helft van de prosecco toe. Breng aan de kook en laat vervolgens op laag vuur in ca. 6 min. inkoken tot het mengsel stroperig is. Roer de rest van de prosecco erdoor.
Maak ondertussen de aardbeien schoon. Schenk de proseccosiroop over de aardbeien en laat 30 min. marineren.
Klop de slagroom met de poedersuiker lobbig. Snijd vlak voor serveren de muntblaadjes in reepjes en voeg toe aan de aardbeien. Verdeel de aardbeien met wat marinade over 8 mooie glazen en serveer met de slagroom.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g kristalsuiker
½ fles mousserende witte wijn
2 bakken aardbeien
1 beker slagroom
1 el poedersuiker
1 bakje munt