Spinazie-yoghurttaart
Hartige taart met yoghurt? Ja! Lekker fris en romig met de spinazie en nog slank ook.
Aan de slag
Leg de ontdooide spinazie in een zeef en druk zo veel mogelijk vocht eruit. Snijd de ui in partjes. Verwarm de olijfolie in een kleine koekenpan en fruit de uiparten zachtjes 4 min. Laat ze afkoelen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg een stuk passend bakpapier op de bodem van de vorm.
Klop in een kom de eieren los. Spatel het meel, de yoghurt, spinazie, gestoofde uien, rozijnen, peper en zout erdoor. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Zet de vorm op het rooster iets onder het midden in de oven en bak de taart in ca. 45 min. gaar en goudbruin. Serveer de taart lauwwarm in punten.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Spinazie-yoghurttaart
Hartige taart met yoghurt? Ja! Lekker fris en romig met de spinazie en nog slank ook.
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
10 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Leg de ontdooide spinazie in een zeef en druk zo veel mogelijk vocht eruit. Snijd de ui in partjes. Verwarm de olijfolie in een kleine koekenpan en fruit de uiparten zachtjes 4 min. Laat ze afkoelen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg een stuk passend bakpapier op de bodem van de vorm.
Klop in een kom de eieren los. Spatel het meel, de yoghurt, spinazie, gestoofde uien, rozijnen, peper en zout erdoor. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Zet de vorm op het rooster iets onder het midden in de oven en bak de taart in ca. 45 min. gaar en goudbruin. Serveer de taart lauwwarm in punten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g diepvries spinazie
3 rode uien
1 el traditionele olijfolie
5 middelgrote eieren
150 g zelfrijzend bakmeel
500 ml Turkse yoghurt
50 g rozijnen
Dit heb je nodig
rechthoekige ovenschaal/lasagneschaal
bakpapier