Kip Parmezaan
Bij dit ovengerecht met kip, knoflook, basilicum en twee soorten kaas smelt je weg...
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Pers de knoflook uit. Vet de bodem van de overschaal in met de olie en knoflook en bestrooi met peper. Leg de kipfilets in de schaal en schenk de tomatensaus erover. Zorg dat de kip helemaal bedekt is met de saus. Verdeel de fijngesneden basilicum erover. Verdeel de helft van de mozzarella en de helft van de Parmezaanse kaas over de saus. Verdeel de croutons en de rest van de mozzarella en Parmezaanse kaas.
Bak de kip in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin. Dek de schaal af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.
Kip Parmezaan
Bij dit ovengerecht met kip, knoflook, basilicum en twee soorten kaas smelt je weg...
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
10 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Pers de knoflook uit. Vet de bodem van de overschaal in met de olie en knoflook en bestrooi met peper. Leg de kipfilets in de schaal en schenk de tomatensaus erover. Zorg dat de kip helemaal bedekt is met de saus. Verdeel de fijngesneden basilicum erover. Verdeel de helft van de mozzarella en de helft van de Parmezaanse kaas over de saus. Verdeel de croutons en de rest van de mozzarella en Parmezaanse kaas.
Bak de kip in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin. Dek de schaal af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
4 kipfilet
690 ml sugo tradizionale tomatensaus in pot
15 g verse basilicum
250 g mozzarella
100 g Parmigiano Reggiano
40 g salade croutons knoflooksmaak
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)