Lauwwarme salade van witte kool
Aan de slag
Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne parten. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop een dressing van 4 el olie, azijn, knoflook. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ham in ca. 5 min. knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Roerbak de kool met de rozijnen 2 min. op hoog vuur in het achtergebleven bakvet. Zet het vuur uit en meng de appel en de dressing door de kool.
Verdeel de salade over 4 borden, verdeel de ham erover en bestrooi met de hazelnoten. Lekker met gebakken aardappelpartjes en een rundertartaartje.
Lauwwarme salade van witte kool
bijgerecht
null personen
400 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne parten. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop een dressing van 4 el olie, azijn, knoflook. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ham in ca. 5 min. knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Roerbak de kool met de rozijnen 2 min. op hoog vuur in het achtergebleven bakvet. Zet het vuur uit en meng de appel en de dressing door de kool.
Verdeel de salade over 4 borden, verdeel de ham erover en bestrooi met de hazelnoten. Lekker met gebakken aardappelpartjes en een rundertartaartje.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 friszoete appel
½ bakje hazelnoten
5 el olijfolie extra vierge
2 el wittewijnazijn
½ teen knoflook
½ witte kool
1 pakje Coburger rauwe ham
2 el blanke rozijnen