Bospeen uit de oven
De zoete bospeen kan wel wat hebben. Koriander en gember maken hem alleen maar sterker.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de worteltjes met de dunschiller. Snijd het loof van de worteltjes, maar laat er nog een klein stukje groen aan. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Was de worteltjes en halveer eventueel de dikkere exemplaren. Leg de worteltjes in de ovenschaal.
Schenk de olie erover en voeg de gemalen koriander, gemberpoeder, knoflook en naar smaak grof zeezout toe. Schep alles goed om, zodat alle worteltjes rondom met olie bedekt zijn. Schenk het water in de schaal en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de worteltjes in ca. 45 min. gaar worden.
Bospeen uit de oven
De zoete bospeen kan wel wat hebben. Koriander en gember maken hem alleen maar sterker.
bijgerecht
null personen
85 kcal
10 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de worteltjes met de dunschiller. Snijd het loof van de worteltjes, maar laat er nog een klein stukje groen aan. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Was de worteltjes en halveer eventueel de dikkere exemplaren. Leg de worteltjes in de ovenschaal.
Schenk de olie erover en voeg de gemalen koriander, gemberpoeder, knoflook en naar smaak grof zeezout toe. Schep alles goed om, zodat alle worteltjes rondom met olie bedekt zijn. Schenk het water in de schaal en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de worteltjes in ca. 45 min. gaar worden.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bos worteltjes
2 el traditionele olijfolie
2 tl Ketoembar gemalen koriander
1 tl gemalen gember
1 teen knoflook
1 mespunt grof zeezout
4 el water