Zuurkoolsoepje met Parmaham
Aan de slag
Snijd 1 plak Parmaham fijn. Verhit 1 el olie in een pan, fruit de sjalot en bak de Parmaham mee. Schep de zuurkool en de helft van de tijm erdoor. Voeg de bouillon toe. Laat de soep 10 min. zachtjes koken. Zet de ovengrill aan op de hoogste stand. Bestrijk de rest van de plakken Parmaham dun met de rest van de olie en leg op een bakplaat. Schuif de plaat bovenin de oven en bak de ham in krokant. Blijf erbij want het kan snel gaan. Roer ondertussen de room door de soep, breng de soep nogmaals aan de kook en breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in 4 kleine borden, strooi de rest van de tijm erover en leg de Parmaham op de rand van het bord.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Zuurkoolsoepje met Parmaham
voorgerecht
null personen
140 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd 1 plak Parmaham fijn. Verhit 1 el olie in een pan, fruit de sjalot en bak de Parmaham mee. Schep de zuurkool en de helft van de tijm erdoor. Voeg de bouillon toe. Laat de soep 10 min. zachtjes koken. Zet de ovengrill aan op de hoogste stand. Bestrijk de rest van de plakken Parmaham dun met de rest van de olie en leg op een bakplaat. Schuif de plaat bovenin de oven en bak de ham in krokant. Blijf erbij want het kan snel gaan. Roer ondertussen de room door de soep, breng de soep nogmaals aan de kook en breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in 4 kleine borden, strooi de rest van de tijm erover en leg de Parmaham op de rand van het bord.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakken Parmaham
1½ el olie
1 sjalot
1 zak wijnzuurkool
1 el tijm
500 ml runderbouillon
100 ml slagroom