Gegrilde gemsla met eivinaigrette
bewaar
bewaar

Gegrilde gemsla met eivinaigrette

20 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Kook de eieren in ca. 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Hak de eieren grof.

Roer intussen in een ruime kom de sjalot en azijn door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe en laat dit 5 min. staan. Roer 3 el olie en de peterselie door de azijn. Snijd de radijs met een scherp mesje in zo dun mogelijke plakjes.

Verhit intussen de grillpan. Snijd de slakropjes van boven naar beneden door. Besprenkel de slahelften met 1 el olie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de kropjes sla in 3 min. per kant tot ze lichtbruin en warm zijn.

Schep de slakropjes door de dressing. Verdeel ze met de dressing over 4 borden, strooi het ei en de radijsplakjes erover en serveer direct.

algemeenKleine kropjes gemsla zijn zo stevig dat ze ook gegrild kunnen worden. De basis voor een lekker vegetarisch voorgerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde gemsla met eivinaigrette

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig