Smikkelbrood van Mieke
bewaar
bewaar

Smikkelbrood van Mieke

10 min. bereiden / 25 min. wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de broden overlangs. Bestrijk de snijkanten van het brood met de kruidenboter.

Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak de plakjes spek in porties 1 min. Verdeel over de 2 onderste helften van het brood. Snijd de bosuitjes in zeer dunne ringetjes en verdeel over het spek. Verdeel de kaas over de bosui. Leg de bovenste helften van het brood erop.

Wikkel de 2 broden in aluminiumfolie en leg ze 25 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Verwijder het aluminiumfolie en snijd het brood in stukken. Serveer eventueel met tomatensalade.

Voor een dagje zonder vlees vervangt Mieke het spek door tomaten.

algemeenFamilierecept Allerhande 7 2010. 'Op die familiefeesten komen mijn zussen en mijn broer met de kinderen bij elkaar. Ook mijn moeder van 81 is er nog steeds bij,' vertelt Mieke de Haan. 'Iedereen brengt wat mee voor het eten, en ik maak al jaren de smikkelbroden.' Zoon Michiel: 'De broden zijn altijd snel op. Lekker knapperig van buiten, en zacht van binnen. En makkelijk te maken! Ik maak ze zelf ook wel eens als ik een feestje geef.'

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Smikkelbrood van Mieke

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig