Pompoenpuree
Deze vegetarische pompoenpuree is een heerlijk bijgerecht bij een feestelijk diner.
Aan de slag
Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd het pompoenvlees in blokjes. Kook de pompoen in de bouillon met de laurier in 10 min. gaar. Giet de pompoen af, vang het kookvocht op maar verwijder het laurierblaadje.
Pureer de pompoen met de staafmixer en voeg de crème fraîche toe. Roer nu voldoende kookvocht erdoor, zodat een smeuïge puree ontstaat. Breng op smaak met de kerriepoeder, peper en eventueel zout.
Pompoenpuree
Deze vegetarische pompoenpuree is een heerlijk bijgerecht bij een feestelijk diner.
bijgerecht
null personen
145 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd het pompoenvlees in blokjes. Kook de pompoen in de bouillon met de laurier in 10 min. gaar. Giet de pompoen af, vang het kookvocht op maar verwijder het laurierblaadje.
Pureer de pompoen met de staafmixer en voeg de crème fraîche toe. Roer nu voldoende kookvocht erdoor, zodat een smeuïge puree ontstaat. Breng op smaak met de kerriepoeder, peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pompoen
500 ml groentebouillon van tablet
1 gedroogde laurierblaadjes
125 ml crème fraîche
½ tl kerriepoeder
Dit heb je nodig
staafmixer