Gegrilde witlof met kaaskrullen en olijven
Aan de slag
Meng in een kom de sjalot en de azijn en laat 5 min. marineren. Klop 3 el olie erdoor en voeg de olijven en peper en zout naar smaak toe. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Verhit de grillpan, bestrijk het witlof rondom met 1 el olie en gril aan beide kanten in ca. 10 min. beetgaar.
Leg het witlof op een schaal en schep de dressing erover. Schaaf met een dunschiller mooie kaaskrullen over het witlof. Serveer direct.
U geeft dit gerecht een kruidig accent met wat fijngesneden platte peterselie.
Groenten grillen en roosteren
Instructievideo - 00:50 min.
Gegrilde witlof met kaaskrullen en olijven
voorgerecht
null personen
255 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Meng in een kom de sjalot en de azijn en laat 5 min. marineren. Klop 3 el olie erdoor en voeg de olijven en peper en zout naar smaak toe. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Verhit de grillpan, bestrijk het witlof rondom met 1 el olie en gril aan beide kanten in ca. 10 min. beetgaar.
Leg het witlof op een schaal en schep de dressing erover. Schaaf met een dunschiller mooie kaaskrullen over het witlof. Serveer direct.
U geeft dit gerecht een kruidig accent met wat fijngesneden platte peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
1 el balsamicoazijn
4 el olijfolie extra vierge
4 el taggia olijven
4 stronken witlof
125 g Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
grillpan