In olijfolie gestoofde kabeljauw met kruiden
Vis op z'n Spaans: met lekker veel knoflook en lekker veel kruiden.
Aan de slag
Snijd de kabeljauw in stukken van 4 x 4 cm. en haal ze door de bloem. Pel de knoflook en snijd in plakjes.
Verhit in een pan met dikke boden de olijfolie en bak hierin in ca. 3 min. de knoflook goudbruin en knapperig. Haal de knoflook met een schuimspaan uit de pan en houd apart.
Leg de stukken vis in de hete olie en bak aan beide kanten in ca. 1 min. goudbruin. Zet het vuur lager en laat de vis ca. 30 min. op zacht vuur stoven, keer halverwege. Schud de pan zo nu en dan heen en weer zodat er vissappen vrijkomen en een iewat dikkere saus ontstaat.
Hak intussen de bieslook en peterselie zeeer gijn. Voeg de kruiden en knoflook aan het einde van de kooktijd toe. Schep voorzichtig door de vis en olie. Breng het gerecht op smaal met peper en eventueel zout. Serveer met gekookte of gebakken aardappelen.
In olijfolie gestoofde kabeljauw met kruiden
Vis op z'n Spaans: met lekker veel knoflook en lekker veel kruiden.
hoofdgerecht
null personen
410 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kabeljauw in stukken van 4 x 4 cm. en haal ze door de bloem. Pel de knoflook en snijd in plakjes.
Verhit in een pan met dikke boden de olijfolie en bak hierin in ca. 3 min. de knoflook goudbruin en knapperig. Haal de knoflook met een schuimspaan uit de pan en houd apart.
Leg de stukken vis in de hete olie en bak aan beide kanten in ca. 1 min. goudbruin. Zet het vuur lager en laat de vis ca. 30 min. op zacht vuur stoven, keer halverwege. Schud de pan zo nu en dan heen en weer zodat er vissappen vrijkomen en een iewat dikkere saus ontstaat.
Hak intussen de bieslook en peterselie zeeer gijn. Voeg de kruiden en knoflook aan het einde van de kooktijd toe. Schep voorzichtig door de vis en olie. Breng het gerecht op smaal met peper en eventueel zout. Serveer met gekookte of gebakken aardappelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g verse kabeljauwfilets
3 el bloem om te bestuiven
4 tenen knoflook
100 ml traditionele olijfolie
25 g verse bieslook
30 g verse peterselie