Auberginepasta
Leuk weetje: dit is het favoriete gerecht van Giovanni van Bronckhorst!
Aan de slag
Snijd de aubergines in kleine blokjes, bestrooi ze met (ruim) zout naar smaak en laat ze 10 minuten staan in een vergiet. Zo trekt het vocht uit de aubergines, waardoor ze straks bij het bakken minder olie opnemen. Dep droog met keukenpapier.
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Pers de knoflook boven de pan. Bak de aubergineblokjes met de knoflook al omscheppend in 10 minuten mooi goudbruin.
Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken en houd wat achter voor de garnering. Breng de aubergine op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de aubergine en het basilicum met de helft van de kaas door de pasta. Breng opnieuw op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de pasta met de rest van de kaas en strooi het achtergehouden basilicum erover.
Auberginepasta
Leuk weetje: dit is het favoriete gerecht van Giovanni van Bronckhorst!
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aubergines in kleine blokjes, bestrooi ze met (ruim) zout naar smaak en laat ze 10 minuten staan in een vergiet. Zo trekt het vocht uit de aubergines, waardoor ze straks bij het bakken minder olie opnemen. Dep droog met keukenpapier.
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Pers de knoflook boven de pan. Bak de aubergineblokjes met de knoflook al omscheppend in 10 minuten mooi goudbruin.
Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken en houd wat achter voor de garnering. Breng de aubergine op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de aubergine en het basilicum met de helft van de kaas door de pasta. Breng opnieuw op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de pasta met de rest van de kaas en strooi het achtergehouden basilicum erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
4 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
300 g verse tagliatelle
15 g verse basilicum
100 g geraspte Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
keukenpapier