Roerbak van bonen en maiskolfjes
Aan de slag
Snijd de aardappelen in de lengte in vieren en kook ze 10 minuten in weinig water. Kook de sperziebonen 5 minuten in ruim water, spoel ze onder de koude kraan. Verhit de olie in een wok of braadpan en bak de gehaktballetjes rondom aan. Schep de aardappelen erbij en bak de balletjes en aardappelen, onder af en toe omscheppen, samen bruin en gaar in ca. 10 minuten. Schep de ui erbij en roerbak 3 minuten. Voeg de kidneybonen, minimaiskolfjes en sperziebonen toe en roerbak weer 3 minuten. Schep de cherrytomaten erbij en warm het gerecht nog 1 minuut door. Serveer het gerecht en maal er naar smaak zout en peper over.
Roerbak van bonen en maiskolfjes
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aardappelen in de lengte in vieren en kook ze 10 minuten in weinig water. Kook de sperziebonen 5 minuten in ruim water, spoel ze onder de koude kraan. Verhit de olie in een wok of braadpan en bak de gehaktballetjes rondom aan. Schep de aardappelen erbij en bak de balletjes en aardappelen, onder af en toe omscheppen, samen bruin en gaar in ca. 10 minuten. Schep de ui erbij en roerbak 3 minuten. Voeg de kidneybonen, minimaiskolfjes en sperziebonen toe en roerbak weer 3 minuten. Schep de cherrytomaten erbij en warm het gerecht nog 1 minuut door. Serveer het gerecht en maal er naar smaak zout en peper over.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g aardappels
300 g sperziebonen
2 eetlepels olie
1 schaal gehaktballetjes
1 ui
1 blik kidneybonen
1 blik minimaïskolfjes
1 bakje cherrytomaten
Dit heb je nodig
wok