Gehaktsticks met satékruiden en komkommertopping
Aan de slag
In keukenmachine fijngehakt met brood, satékruiden en de helft van de ketjap tot egaal mengsel pureren. Mengsel in 8 gelijke stukken verdelen en elk stuk tot lang dun worstje uitrollen. Rolletjes in de lengte op geweekte satéstokjes steken. Sticks, afgedekt, tot gebruik in koelkast bewaren. Komkommer in de lengte halveren en zaadjes met theelepel eruit schrapen. Komkommer heel fijn hakken, bestrooien met zout en in vergiet minimaal 15 min. laten uitlekken. Boen de citroen schoon en pers de vrucht uit. Klop in een kom (per 4 personen) 1/2 el citroensap, de rest van de ketjap, de helft van de olie, sambal en naar smaak zout door elkaar. Komkommer met keukenpapier droogdeppen en samen met in ringetjes gesneden bosui door sausje scheppen. Topping, tot gebruik, afgedekt, in koelkast bewaren.
Sticks met resterende olie bestrijken en op grilltopper aan elke kant 3 à 4 min. grillen. Sticks op schaal leggen en komkommertopping erop scheppen. Lekker met cassavekroepoek.
Gehaktsticks met satékruiden en komkommertopping
hoofdgerecht
null personen
255 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
In keukenmachine fijngehakt met brood, satékruiden en de helft van de ketjap tot egaal mengsel pureren. Mengsel in 8 gelijke stukken verdelen en elk stuk tot lang dun worstje uitrollen. Rolletjes in de lengte op geweekte satéstokjes steken. Sticks, afgedekt, tot gebruik in koelkast bewaren. Komkommer in de lengte halveren en zaadjes met theelepel eruit schrapen. Komkommer heel fijn hakken, bestrooien met zout en in vergiet minimaal 15 min. laten uitlekken. Boen de citroen schoon en pers de vrucht uit. Klop in een kom (per 4 personen) 1/2 el citroensap, de rest van de ketjap, de helft van de olie, sambal en naar smaak zout door elkaar. Komkommer met keukenpapier droogdeppen en samen met in ringetjes gesneden bosui door sausje scheppen. Topping, tot gebruik, afgedekt, in koelkast bewaren.
Sticks met resterende olie bestrijken en op grilltopper aan elke kant 3 à 4 min. grillen. Sticks op schaal leggen en komkommertopping erop scheppen. Lekker met cassavekroepoek.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g Garden Gourmet fijngehakt
2 sneetjes witbrood
1 el boemboe ajam saté
2 el ketjap manis
½ komkommer
1 citroen
2 el zonnebloemolie
1 mespunt sambal oelek
2 bosuitjes
Dit heb je nodig
sateprikker