Pastasalade met zoete wortel en basilicum
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Halveer de wortels, snijd ze in stukken en leg deze in een ovenschaal, besprenkel ze met olie en strooi er zout naar smaak over. Rooster de wortels 20 min. in de oven, schep de laatste 5 min. de tomaatjes erbij.
Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pureer het basilicum (houd een beetje apart voor garnering) met de mascarpone. Giet de pasta af en schep deze door de wortels en tomaten en laat het een beetje afkoelen. Serveer met de basilicumsaus en bestrooi het gerecht met de rest van het basilicum.
Pastasalade met zoete wortel en basilicum
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Halveer de wortels, snijd ze in stukken en leg deze in een ovenschaal, besprenkel ze met olie en strooi er zout naar smaak over. Rooster de wortels 20 min. in de oven, schep de laatste 5 min. de tomaatjes erbij.
Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pureer het basilicum (houd een beetje apart voor garnering) met de mascarpone. Giet de pasta af en schep deze door de wortels en tomaten en laat het een beetje afkoelen. Serveer met de basilicumsaus en bestrooi het gerecht met de rest van het basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bos bospeen
2 el olijfolie
1 bakje cherrytomaten
300 g pasta trottole
1 bakje verse basilicum
100 g mascarpone
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine