Dubbelgetrokken tomatenbouillon
Aan de slag
Verhit de olie en fruit de ui glazig op middelhoog vuur. Houd wat tijm achter voor de garnering. Voeg de rest van de tijm en knoflook toe aan de ui. Bak 1 min. en schep regelmatig om. Schenk de gevogeltefond in een maatbeker en vul met water tot 1 liter. Voeg de fond en de tomatenblokjes toe aan de ui. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur doorkoken. Maal de soep fijn in de keukenmachine of met de staafmixer en schenk door een zeef. Voeg de tomaten toe aan de soep en laat de soep nog 30 min. op laag vuur koken. Zeef de soep opnieuw en breng op smaak met peper en zout. Laat nog 15 min. op laag vuur inkoken. Serveer in kleine glaasjes en garneer met wat tijmblaadjes.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Dubbelgetrokken tomatenbouillon
voorgerecht
null personen
0 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Verhit de olie en fruit de ui glazig op middelhoog vuur. Houd wat tijm achter voor de garnering. Voeg de rest van de tijm en knoflook toe aan de ui. Bak 1 min. en schep regelmatig om. Schenk de gevogeltefond in een maatbeker en vul met water tot 1 liter. Voeg de fond en de tomatenblokjes toe aan de ui. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur doorkoken. Maal de soep fijn in de keukenmachine of met de staafmixer en schenk door een zeef. Voeg de tomaten toe aan de soep en laat de soep nog 30 min. op laag vuur koken. Zeef de soep opnieuw en breng op smaak met peper en zout. Laat nog 15 min. op laag vuur inkoken. Serveer in kleine glaasjes en garneer met wat tijmblaadjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el olijfolie
1 ui
2 takjes tijm
1 teen knoflook
1 pot gevogeltefond
1 blik tomatenblokjes
2 zongedroogde tomaten
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine