Ro­de­kool­scho­tel met var­kens­haas
bewaar
bewaar

Ro­de­kool­scho­tel met var­kens­haas

Zacht vlees en puree met een krokant korstje: dat lust iedereen.

20 min. bereiden / 15 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met boter. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ondertussen de rode kool uitlekken in een zeef, druk met de bolle kant van een lepel overtollig vocht eruit. Bedek de ovenschaal met een laag rode kool. Verdeel de aardappelpuree erover, bestrooi met paneermeel. Neem de helft van de overgebleven boter, maak er klontjes van. Leg die op de schotel. Zet de schotel in de oven. Laat in 15 min. goudbruin worden.

Verhit ondertussen de overige boter in de braadpan. Wrijf de varkenshaas in met peper en eventueel zout. Bak per kant 5-7 min. bruin en gaar. Veeg de champignons schoon en bak ze de laatste 3 min. mee. Laat de varkenshaas even rusten en snijd hem dan in plakken. Besprenkel de eikenbladsla met dressing. Serveer de sla bij de plakjes varkenshaas met champignons en rodekoolschotel.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ro­de­kool­scho­tel met var­kens­haas

Zacht vlees en puree met een krokant korstje: dat lust iedereen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig