Gargamels kaas-toverpot
Aan de slag
Brood in plakjes snijden. Druiven in kleine trosjes verdelen. Tomaten schoonmaken en komkommer in reepjes snijden.
Boter in pan met dikke bodem smelten. Al roerend bloem erdoor scheppen en 1 min. bakken.
Beetje bij beetje 200 ml melk al roerend toevoegen. Blijven roeren tot saus dik en glad is. Geraspte kaas en rest van melk al roerend met houten lepel toevoegen tot alle kaas gesmolten is. Citroensap en zout en peper naar smaak erdoor roeren.
Kaasfondue in zwarte pot op tafel zetten. Schaaltjes met brood, groenten en fruit eromheen zetten.
Aan tafel brood, fruit en groenten in kaasfondue dopen.
Gargamels kaas-toverpot
hoofdgerecht
null personen
816 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Brood in plakjes snijden. Druiven in kleine trosjes verdelen. Tomaten schoonmaken en komkommer in reepjes snijden.
Boter in pan met dikke bodem smelten. Al roerend bloem erdoor scheppen en 1 min. bakken.
Beetje bij beetje 200 ml melk al roerend toevoegen. Blijven roeren tot saus dik en glad is. Geraspte kaas en rest van melk al roerend met houten lepel toevoegen tot alle kaas gesmolten is. Citroensap en zout en peper naar smaak erdoor roeren.
Kaasfondue in zwarte pot op tafel zetten. Schaaltjes met brood, groenten en fruit eromheen zetten.
Aan tafel brood, fruit en groenten in kaasfondue dopen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 stokbrood
1 schaal witte druiven
1 bakje cherrytomaatjes
1 komkommer
1 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
250 ml melk
400 g geraspte kaas
½ eetlepel citroensap
Dit heb je nodig
(zwarte) kaasfonduepan met rechaud
fonduevorken