Bladerdeegsandwich met peer en kaas
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 220 °C. Bakplaat met bakpapier bedekken. Plakjes bladerdeeg op bakpapier leggen. In hete oven in ca. 12 min. goudbruin bakken. Bleekselderij schoonmaken en in smalle boogjes snijden. Uien pellen en in ringen snijden. Olie in wok verhitten en hierin bleekselderij en uienringen met zout naar smaak 8 min. bakken. Geregeld omscheppen. Na 5 min. peen toevoegen en samen nog 3 min. bakken. Kaas ondertussen in heel kleine blokjes snijden. Dadels in reepjes snijden. Peren schillen en halveren. Klokhuis verwijderen en peer in stukjes snijden. Dadels, peer en naar smaak peper aan uienmengsel toevoegen. Vuur uitzetten en kaas erdoor scheppen. Bladerdeeg met scherp kartelmes horizontaal in tweeën snijden. Onderkanten op vier borden leggen. Uimengsel erover verdelen en bovenkant van deeg erop zetten.
Bladerdeegsandwich met peer en kaas
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 220 °C. Bakplaat met bakpapier bedekken. Plakjes bladerdeeg op bakpapier leggen. In hete oven in ca. 12 min. goudbruin bakken. Bleekselderij schoonmaken en in smalle boogjes snijden. Uien pellen en in ringen snijden. Olie in wok verhitten en hierin bleekselderij en uienringen met zout naar smaak 8 min. bakken. Geregeld omscheppen. Na 5 min. peen toevoegen en samen nog 3 min. bakken. Kaas ondertussen in heel kleine blokjes snijden. Dadels in reepjes snijden. Peren schillen en halveren. Klokhuis verwijderen en peer in stukjes snijden. Dadels, peer en naar smaak peper aan uienmengsel toevoegen. Vuur uitzetten en kaas erdoor scheppen. Bladerdeeg met scherp kartelmes horizontaal in tweeën snijden. Onderkanten op vier borden leggen. Uimengsel erover verdelen en bovenkant van deeg erop zetten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg
1 struik bleekselderij
4 grote uien
4 eetlepels zonnebloemolie
1 zakje peen julienne
0 oude kaas
½ bakje dadels
2 rijpe handperen
Dit heb je nodig
wok
bakpapier