Appelcupcake
bewaar
bewaar

Appelcupcake

Met kaneel en een beetje citroen.

15 min. bereiden / 30 min. oventijd / 30 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne schijfjes. Smelt de boter en roer de suiker erdoorheen. Klop de eieren los. Zeef het bakmeel en schep samen met de losgeklopte eieren door het boter-suikermengsel. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Schep als laatste de kaneel, appelschijfjes en citroenrasp door het beslag.

Bekleed de bodem en de zijkanten van de vormpjes met bakpapier. Schep het beslag erin. Bak de cakejes in 30 min. goudbruin en gaar. Laat de cakejes eerst 10 min. in de vorm afkoelen en daarna nog eens 20 min. op een rooster.

variatietipVoor extra smaak kun je nog grofgehakte pecannoten of walnoten aan het beslag toevoegen (100 g per 8 stuks).

Cupcakes maken

Instructievideo - 00:44 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Appelcupcake

Met kaneel en een beetje citroen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig