Appelcupcake
Met kaneel en een beetje citroen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne schijfjes. Smelt de boter en roer de suiker erdoorheen. Klop de eieren los. Zeef het bakmeel en schep samen met de losgeklopte eieren door het boter-suikermengsel. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Schep als laatste de kaneel, appelschijfjes en citroenrasp door het beslag.
Bekleed de bodem en de zijkanten van de vormpjes met bakpapier. Schep het beslag erin. Bak de cakejes in 30 min. goudbruin en gaar. Laat de cakejes eerst 10 min. in de vorm afkoelen en daarna nog eens 20 min. op een rooster.
Cupcakes maken
Instructievideo - 00:44 min.
Appelcupcake
Met kaneel en een beetje citroen.
null porties
390 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne schijfjes. Smelt de boter en roer de suiker erdoorheen. Klop de eieren los. Zeef het bakmeel en schep samen met de losgeklopte eieren door het boter-suikermengsel. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Schep als laatste de kaneel, appelschijfjes en citroenrasp door het beslag.
Bekleed de bodem en de zijkanten van de vormpjes met bakpapier. Schep het beslag erin. Bak de cakejes in 30 min. goudbruin en gaar. Laat de cakejes eerst 10 min. in de vorm afkoelen en daarna nog eens 20 min. op een rooster.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 Elstar appels
200 g ongezouten roomboter
150 g lichtbruine basterdsuiker
2 middelgrote eieren
200 g zelfrijzend bakmeel
½ citroen
2 tl kaneelpoeder
Dit heb je nodig
muffinvorm
bakpapier