Petitfours met nootmuskaat
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Klop met een mixer de boter met de suiker en het ei romig. Voeg het bakmeel, nootmuskaat en een mespunt zout toe en mix het geheel luchtig. Schep de inhoud in de minibakvormpjes of in muffinvormpjes. Bak de petitfours goudbruin en gaar. In de minibakvormpjes duurt dit 8-10 minuten; in de muffinvormpjes 15-20 minuten. Hak de noten grof in een vijzel of met de staafmixer. Rooster de grofgehakte noten goudbruin in een droge koekenpan. Roer de sherry door de poedersuiker tot een dikke pap, verdeel dit over de petitfours en strooi de hazelnoten erover. Rasp eventueel nog een beetje nootmuskaat erover. Serveer de petitfours met een glaasje zoete sherry.
Petitfours met nootmuskaat
nagerecht
null porties
265 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Klop met een mixer de boter met de suiker en het ei romig. Voeg het bakmeel, nootmuskaat en een mespunt zout toe en mix het geheel luchtig. Schep de inhoud in de minibakvormpjes of in muffinvormpjes. Bak de petitfours goudbruin en gaar. In de minibakvormpjes duurt dit 8-10 minuten; in de muffinvormpjes 15-20 minuten. Hak de noten grof in een vijzel of met de staafmixer. Rooster de grofgehakte noten goudbruin in een droge koekenpan. Roer de sherry door de poedersuiker tot een dikke pap, verdeel dit over de petitfours en strooi de hazelnoten erover. Rasp eventueel nog een beetje nootmuskaat erover. Serveer de petitfours met een glaasje zoete sherry.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g boter
50 g suiker
1 ei
50 g zelfrijzend bakmeel
1 mespunt nootmuskaat
10 g hazelnoten
1 theelepel zoete sherry
50 g poedersuiker
Dit heb je nodig
mixer
vijzel
16 minibakvormpjes (inhoud 20 ml) of 4 muffinvormpjes, ingevet