Sushi met witlofsalade
Aan de slag
Rijst uit mealkit koken volgens gebruiksaanwijzing. Rijst in grote schaal mengen met sushi-azijn. Laten afkoelen. Geregeld omscheppen. Surimi in lengte in vieren snijden. Avocado schoonmaken en in reepjes snijden. Limoen schoonmaken, schil raspen en sap uitpersen. Mayonaise mengen met limoenrasp. Witlofbladen lostrekken. Sushirolls maken volgens gebruiksaanwijzing, maar als de rijst over zeewier is verdeeld, in lengte een lijntje limoen-mayonaise erover strijken en daarop reepjes surimi en avocado leggen. Volgens aanwijzingen oprollen en in 6 stukken snijden. In grote slakom 4 el mayonaise en naar smaak limoensap, zout, peper en wat wasabi (zakjes uit mealkit) mengen. Witlofbladen en eventueel resterende surimi en avocado erdoor husselen. Witlofsalade over 4 schaaltjes verdelen en op 4 borden leggen, sushi er naast zetten. Sojasaus en wasabi uit mealkit erbij geven.
Sushi maken
Instructievideo - 10:21 min.
Sushi met witlofsalade
hoofdgerecht
null personen
848 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Rijst uit mealkit koken volgens gebruiksaanwijzing. Rijst in grote schaal mengen met sushi-azijn. Laten afkoelen. Geregeld omscheppen. Surimi in lengte in vieren snijden. Avocado schoonmaken en in reepjes snijden. Limoen schoonmaken, schil raspen en sap uitpersen. Mayonaise mengen met limoenrasp. Witlofbladen lostrekken. Sushirolls maken volgens gebruiksaanwijzing, maar als de rijst over zeewier is verdeeld, in lengte een lijntje limoen-mayonaise erover strijken en daarop reepjes surimi en avocado leggen. Volgens aanwijzingen oprollen en in 6 stukken snijden. In grote slakom 4 el mayonaise en naar smaak limoensap, zout, peper en wat wasabi (zakjes uit mealkit) mengen. Witlofbladen en eventueel resterende surimi en avocado erdoor husselen. Witlofsalade over 4 schaaltjes verdelen en op 4 borden leggen, sushi er naast zetten. Sojasaus en wasabi uit mealkit erbij geven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sushi mealkits
2 bakjes surimisticks
2 rijpe avocado's
1 limoen
8 eetlepels mayonaise
750 g witlof