Zomerse groenteomelet
Waarom zo'n frittata de perfecte picknickhap is? Je snijdt 'm makkelijk in punten én iedereen vindt het heerlijk.
Aan de slag
Halveer de krieltjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gesneden krieltjes in 8-10 minuten op zacht vuur beetgaar, schep ze af en toe om. Snijd intussen de paprika in blokjes. Schep na 5 minuten de paprika, paprikapoeder en doperwten erdoor.
Klop in een kom de eieren los, breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk het eimengsel over het aardappelmengsel en doe de deksel op de pan. Bak de omelet op matig vuur 10-15 minuten, tot de bovenkant droog en lichtbruin is.
Neem de pan van het vuur, laat de omelet in de pan 10-15 minuten afkoelen tot lauwwarm. Snijd de omelet in punten en leg ze op de borden.
Zomerse groenteomelet
Waarom zo'n frittata de perfecte picknickhap is? Je snijdt 'm makkelijk in punten én iedereen vindt het heerlijk.
hoofdgerecht
null personen
365 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de krieltjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gesneden krieltjes in 8-10 minuten op zacht vuur beetgaar, schep ze af en toe om. Snijd intussen de paprika in blokjes. Schep na 5 minuten de paprika, paprikapoeder en doperwten erdoor.
Klop in een kom de eieren los, breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk het eimengsel over het aardappelmengsel en doe de deksel op de pan. Bak de omelet op matig vuur 10-15 minuten, tot de bovenkant droog en lichtbruin is.
Neem de pan van het vuur, laat de omelet in de pan 10-15 minuten afkoelen tot lauwwarm. Snijd de omelet in punten en leg ze op de borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g krieltjes
2 el traditionele olijfolie
1 rode paprika
½ el milde paprikapoeder
689 g doperwten in pot
6 middelgrote eieren