Sesamvis met citroenpuree
Aan de slag
Kabeljauwfilets uit verpakking halen en op groot bord of schaal naast elkaar laten ontdooien. Aardappelen schillen, in vieren snijden en in een ruime pan in een laagje koud water met wat zout aan de kook brengen. Laag zetten en in 15-20 min. gaarkoken. Afgieten en fijnstampen. Citroen schoonboenen en schil raspen. Citroen uitpersen. Boter, citroenrasp en 3 el sap door hete aardappelpuree kloppen. Groenten volgens gebruiksaanwijzing stomen. In ruime koekenpan olie verwarmen en visfilets aan een kant in 5 min. bruinbakken. Met sesamzaad en wat zout bestrooien, vis omkeren en nog 1/2 min. bakken. Met 1 el citroensap besprenkelen. Vis op borden leggen, puree en groenten ernaast scheppen. Sesam uit koekenpan over vis en groenten scheppen.
Sesamvis met citroenpuree
hoofdgerecht
null personen
512 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kabeljauwfilets uit verpakking halen en op groot bord of schaal naast elkaar laten ontdooien. Aardappelen schillen, in vieren snijden en in een ruime pan in een laagje koud water met wat zout aan de kook brengen. Laag zetten en in 15-20 min. gaarkoken. Afgieten en fijnstampen. Citroen schoonboenen en schil raspen. Citroen uitpersen. Boter, citroenrasp en 3 el sap door hete aardappelpuree kloppen. Groenten volgens gebruiksaanwijzing stomen. In ruime koekenpan olie verwarmen en visfilets aan een kant in 5 min. bruinbakken. Met sesamzaad en wat zout bestrooien, vis omkeren en nog 1/2 min. bakken. Met 1 el citroensap besprenkelen. Vis op borden leggen, puree en groenten ernaast scheppen. Sesam uit koekenpan over vis en groenten scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 kabeljauwfilets
1 kg kruimige aardappels
1 grote citroen
25 g boter
300 ml zonnebloemolie
½ potje sesamzaad
3 bakjes stoomgroenten kastanjechampignons, sugar snaps, wortel, rode ui