Asperges op gegrild stokbrood
Aan de slag
Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Schil de asperges met een dunschiller rondom van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden eraf. Kook de asperges 10 minuten. Draai het vuur uit en laat ze nog 10 minuten in het kookvocht staan. Laat de asperges in een vergiet uitlekken en afkoelen. Verwarm de ovengrill voor. Snijd het stokbrood schuin in 8 plakken. Rooster de plakken stokbrood op een bakplaat onder de grill 1-2 minuten per kant goudbruin. Meng de yogonaise met de mosterd en bestrijk hiermee het geroosterde stokbrood. Leg de stokbroodjes op vier borden en verdeel de rucola en plakjes pekelvlees over de broodjes. Leg op elk broodje 1 of 2 asperges en breng op smaak met wat (versgemalen) peper. Serveer de stokbroodjes direct.
Asperges op gegrild stokbrood
null personen
245 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Schil de asperges met een dunschiller rondom van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden eraf. Kook de asperges 10 minuten. Draai het vuur uit en laat ze nog 10 minuten in het kookvocht staan. Laat de asperges in een vergiet uitlekken en afkoelen. Verwarm de ovengrill voor. Snijd het stokbrood schuin in 8 plakken. Rooster de plakken stokbrood op een bakplaat onder de grill 1-2 minuten per kant goudbruin. Meng de yogonaise met de mosterd en bestrijk hiermee het geroosterde stokbrood. Leg de stokbroodjes op vier borden en verdeel de rucola en plakjes pekelvlees over de broodjes. Leg op elk broodje 1 of 2 asperges en breng op smaak met wat (versgemalen) peper. Serveer de stokbroodjes direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g witte asperges
1 stokbrood
3 eetlepels yogonaise
1 eetlepel Zaanse mosterd
½ zak rucolasla
100 g pekelvlees