Champignonspiesen
Stevige herfstkost voor vegetariërs: een goed vullend bijgerecht van alleen maar groente.
Aan de slag
Laat de satéprikkers 30 min. in water weken. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rijg de champignons aan de prikkers. Rasp de helft van de schil van de citroen en snijd de rasp zeer fijn. Haal de blaadjes van de takjes tijm af.
Meng de citroenrasp, tijmblaadjes en het zeezout door de roomboter. Leg de champignonspiesjes in de ovenschaal en verdeel de citroen-tijmboter erover. Bak de spiesjes 5 min. in de hete oven. Serveer ze direct, met een partje citroen erbij.
Champignonspiesen
Stevige herfstkost voor vegetariërs: een goed vullend bijgerecht van alleen maar groente.
null personen
45 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Laat de satéprikkers 30 min. in water weken. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rijg de champignons aan de prikkers. Rasp de helft van de schil van de citroen en snijd de rasp zeer fijn. Haal de blaadjes van de takjes tijm af.
Meng de citroenrasp, tijmblaadjes en het zeezout door de roomboter. Leg de champignonspiesjes in de ovenschaal en verdeel de citroen-tijmboter erover. Bak de spiesjes 5 min. in de hete oven. Serveer ze direct, met een partje citroen erbij.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g kastanjechampignons
1 citroen
4 takjes verse tijm
1 tl grof zeezout
2 el ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water